Exkurze do věznice na Pankráci

Zdravíme vás, milé kolegyně a milí kolegové,

po dlouhé době konečně opadla vlna opatření spojených s Covid - 19 a my jsme opět v rámci Studentské rady mohli začít pracovat na přípravě a organizaci společenských akcí pro vás, studenty AMBIS VŠ.

A začali jsme velmi zajímavou dvouhodinovou exkurzí ve vazební věznici na Pankráci. Co všechno vlastně účastníci z řad "Ambisáků" na exkurzi viděli?

Nechyběla prohlídka oddělení příjmu odsouzených, prohlídka oddělení a cel pro odsouzené ženy, prohlídka oddělení a cel pro obviněné muže s mírnějšími trestními činy, prohlídka oddělení a cel pro obviněné vrahy, prohlídka dopravní techniky (autobus pro přepravu vězňů). 

Procházeli jsme se po chodbách vazební věznice za plného provozu. Potkávali jsme odsouzené vězně, kteří se starají v rámci výkonu trestu např. o pořádek. Z budovy je cítit velký kus historie. Tiskový mluvčí pan Diviš, který nás exkurzí provázel, věznici již dobře zná, a tak byl jeho výklad velmi profesionální, dobře srozumitelný a velmi zajímavý. Odpovídal na všechny dotazy, které mu studenti se zájmem pokládali. Exkurzi můžeme s klidem považovat za velmi přínosnou a zážitkovou.

Další akce určitě budou během roku přibývat a budeme velmi rádi, pokud se do nich zapojíte i vy.

Za Studentskou radu přeje mnoho zdarů a úspěšné zvládnutí zkoušek

Zdeněk Vocásek