Festival Bezpečného Internetu

Už na podzim odstartuje série konferencí, vzdělávacích akcí a osvětových kampaní pod názvem Festival bezpečného internetu. Hlavním koordinátorem je stejně jako v minulých ročnících Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) spolu s dalšími partnery, jejichž kompletní seznam je k dispozici na webu festivalu. Většina událostí se uskuteční v říjnu, který je tradičně označován jako měsíc kybernetické bezpečnosti.

Cíl festivalu

Přinášet návštěvníkům trendy a rady z oblasti kybernetické bezpečnosti, které mohou uplatnit v osobním i profesním životě. „Akce, které festival nabízí, jsou velmi pestré. Na své si přijdou IT pracovníci, právníci, ale i učitelé nebo rodiče,“ říká Petra Sobková z NÚKIB, která zodpovídá za rozvoj festivalu. Letošní festival zavítá například do Prahy, Karlových Varů, Olomouce nebo třeba Uherského Hradiště či Hradce Králové. Celkový seznam měst je k dispozici na webových stránkách.

Místo konání

Letošní festival zavítá například do Prahy, Karlových Varů, Olomouce nebo třeba Uherského Hradiště či Hradce Králové. Celkový seznam měst je k dispozici na webových stránkách. Pro zájemce o témata, kteří se nemohou akcí zúčastnit osobně, bude spuštěna série webinářů, kterou organizují odborníci z Masarykovy univerzity. Veškeré aktivity, které pod hlavičkou festivalu nabízíme, jsou pro návštěvníky bezplatné.

Ambasadoři

S letošním ročníkem festivalu spojily svou tvář i některé osobnosti české kulturní a sportovní scény, které přispějí k jeho propagaci. Ambasadorství bez nároku na honorář přijali Ewa Farna, Martina Sáblíková a Ladislav Špaček.