Návštěva rektora partnerské kolumbijské univerzity UNIMINUTO

Ve čtvrtek 4. ledna 2018 jsme na Ambis byli poctěni návštěvou rektora partnerské univerzity UNIMINUTO z kolumbijské Bogory prof. Jefferson Arias Goméz, který s setkal s rektorkou naší školy Dr. Martinou Mannovou a prorektorkami pro zahraniční vztahy doc. Ing. arch. Vladimírou Šilhánkovou, Ph.D. a výzkumu prof. Ing. Bojkou Hamerníkovou, CSc.. V rámci jednání bylo dohodnuto pokračování stávajících, společných výzkumných projektů, i projekty nové, stejně tak, jako výměny studentů mezi oběma školami.

V současné době spolupracujeme s univerzitou UNIMINUTO na dvou projektech. Jeden z nich je Návrh turistického plánu v turistické oblasti Bahía Solano a druhý Dojížďkový přístup do čtvrti Minuto de Dios, Bogota.

Při návštěvě pana rektora byl domluven další projekt pro Ministerstvo turistiky Kolumbie s názvem The barriers in the tourism development in Colombia
due to perception of regional security insufficiency. Do tohoto projektu se zapojí i Ambis studenti, a to jednak zjišťováním vnímání Kolumbie jako bezpečené či nebezpečné turistické destinace mezi Čechy a dále se skupina cca 10-15 studentů v rámci terénních praxí vypraví pod naším vedením do Kolumbie, zjišťovat, jaká je situace na místě.