První měsíc studentky Ambis v Huelvě na Erasmu

Naše studentka Kamila Bednářová tráví letní semestr na studiích ve španělské Huelvě. Jaký byl její první měsíc v zahraničí, si můžete přečíst na následujících řádcích. Informace o tom, jak studovat v zahraničí přes projekt Erasmus+ najdete na webu: www.ambis.cz/erasmus

První měsíc v Huelvě

Huelva je krásné město v Andalusii. Lidé jsou tady strašně příjemní a přátelští. Jediný problém je, že nemluví anglicky. Takže pokud se chystáte do Huelvy, tak si připravte nějaké základní španělské fráze.

Univerzita zde má 2 kampusy. Hlavní kampus se jmenuje El Carmen a druhý La Merced. Já mám všechny předměty v La Merced, což je pro mě výhodné, protože bydlím v centru města a tento kampus (fakulta) je asi 10 minut pěšky. El Carmen je nový zrekonstruovaný kampus, který je opravdu velký a studentům nabízí velké množství aktivit atp.

Já studuji pouze anglické předměty + španělštinu. Všichni učitelé jsou hrozně milí, samozřejmě jejich angličtina není perfektní, takže učit se španělštinu je tady nezbytné. Můj kurz španělštiny je úroveň A1 (možná míň než A1) a naše vyučující na nás mluví jen španělsky. Anglicky promluví třeba 1-2x za hodinu, takže věřím, že se mi podaří na konci mého pobytu mluvit alespoň lámanou španělštinou.

Co se týče mimoškolních aktivit, tak je tady organizace pro výměnné studenty ESN, což jsou studenti univerzity, kteří pořádají různé aktivity, párty, prohlídky města a podobně. Například každou středu je tady párty pro erasmáky, pokaždé na jiné téma. Nebo pořádají výlety do Seville, na Ibizu, do Maroka a vše za dobrou cenu, takže se tady rozhodně nenudíme!

Kamila Bednářová